Sykkelhjelm barn test 2023

sykkelhjelm barn test

Sykling er en fin måte å komme seg rundt på og holde seg frisk. Dessverre kan det også være farlig hvis du ikke tar de riktige sikkerhetstiltakene. Derfor er sykkelhjelm barn test så viktig; de hjelper syklister med å sikre at hjelmene deres oppfyller de nødvendige sikkerhetsstandardene før de kjører på veien eller stien. Ved å delta i disse testene kan syklister sikre at hodeplagget deres beskytter dem mot alvorlige skader dersom en ulykke skulle inntreffe mens de sykler. Så ikke glem å sjekke hjelmen din – den kan redde livet ditt!

Hvor viktig er det egentlig å ha på sykkelhjelm for barn?

test sykkelhjelm barn

Å bruke sykkelhjelm handler ikke bare om å beskytte barnets hode; den gir også beskyttelse til andre deler av kroppen, for eksempel øyne og ansikt, som kan bli skadet hvis de ikke er riktig beskyttet ved å bruke en riktig passende sykkelhjelm. I tillegg hjelper det å bære dem til å holde dem synlige på veien, slik at sjåfører kan se dem lettere og unngå ulykker med syklister på veier med biler eller lastebiler.

Dessuten vil det å lære barn i en tidlig alder om sikkerhetspraksis som dette øke sannsynligheten for at de fortsetter med disse vanene inn i voksen alder – å sette opp gode livslange vaner som også kan redde liv. Så la oss oppfordre ungdommene våre til å ta på seg hjelmene hver gang de skal ut å sykle!

Brukt hjelm: Ja eller nei?

Den største proffen når det kommer til å kjøpe en brukt sykkelhjelm er at du kan spare penger på kjøpet. Brukte hjelmer kan være rimeligere enn nye, og gir budsjettbevisste ryttere tilgang til kvalitetsbeskyttelse uten å tære på. I tillegg, hvis du leter etter noe spesifikt som en eldre modell eller vintage-stil som ikke er tilgjengelig i butikkene lenger – kan det være det beste alternativet å handle brukt!

På baksiden skjønt – det er også noen alvorlige ulemper forbundet med å investere i brukte hodeplagg også: for eksempel å ikke vite hvem som eide det før eller hvor godt de tok vare på det; sørge for at alle stropper og spenner fungerer som de skal; sjekke størrelsen og passformen mot din (ettersom hver persons hodeform er forskjellig); potensiell skade fra slitasje over tid osv… Alle disse faktorene bør definitivt påvirke hvorvidt denne typen kjøp er riktig for deg personlig eller ikke!

Kan man kjøpe brukt eller arve sykkelhjelm for barn?

Brukte hjelmer kan bli funnet på bruktbutikker, garasjesalg og online markedsplasser som eBay eller Craigslist. Det er viktig å inspisere brukte hjelmer grundig før du kjøper dem; se etter tegn på slitasje som sprekker i skallet eller skumforing, frynsete stropper og manglende deler som spenner eller ventiler. Du bør også sjekke med lokale sykkelbutikker som kan tilby rabatter på oppussede hjelmer fra tid til annen også!

barn sykkelhjelm

Å arve en gammel, men fortsatt brukbar sykkelhjelm er et annet flott alternativ – spør rundt blant familiemedlemmer som kanskje har en liggende ubrukt i klesskapet! Så lenge det er tatt vare på (ingen bulker/sprekker/osv.) kan dette være en utmerket måte å spare penger på samtidig som du holder de små trygge mens de sykler utendørs. Bare husk: uansett hvor mye penger du har spart ved å velge ett av disse alternativene fremfor å kjøpe nytt – sikkerhet må alltid komme først, så sørg for at valget du velger passer riktig og ikke går på akkord med beskyttelsen når du faller av sykkelen!

Stabilitet på hodet i sykkelhjelm for barn

Det er viktig å sørge for at barna er trygge når de sykler, og å ha en sykkelhjelm av god kvalitet med riktig stabilitet på hodet kan bidra til å sikre dette. Den riktige hjelmen skal sitte tett rundt hodet og være behagelig for barnet ditt å ha på seg. Den bør også ha justerbare stropper slik at den kan justeres etter hvert som de blir eldre. En stabil passform vil gi beskyttelse mot støt og fall samtidig som de kan bevege seg fritt mens de nyter turen!

Trenger barn en hjelm?

Jeg mener at barn alltid bør bruke hjelm når de deltar i aktiviteter som sykling, skateboard eller rulleskøyter. Hjelmer er viktige for å beskytte hodet mot alvorlige skader og kan bidra til å forhindre medisinske nødsituasjoner. Å bruke hjelm er også en enkel måte å sette et eksempel på sikkerhet for barn som kan bli fristet til å ta risiko uten en. I tillegg kommer hjelmer i morsomme farger og design slik at barna kan uttrykke sin personlighet mens de fortsatt er trygge!

Hvordan skal en hjelm sitte?

En hjelm skal sitte tett og komfortabelt på hodet ditt. Den skal sitte i vater, med forkanten ikke mer enn to fingerbredder over øyenbrynene dine. Hakestroppen bør også være godt festet slik at den ikke beveger seg rundt eller løsner i tilfelle en ulykke. Alle stropper og spenner må justeres riktig for en sikker passform; hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør dette, spør noen i butikken eller les instruksjonene nøye før du kjøper en hjelm!

Tre av åtte sykkelhjelmer til barn stryker på sikkerhetskravene.

sykkelhjelm barn

Foreldre & Barn har fått Testfakta i Sverige til å sjekke åtte av de mest solgte hjelmene til barn.

En sykkelhjelm kan bety forskjellen på liv og død hvis uhellet først er ute. Når vi skal kjøpe hjelm går vi ut fra at sikkerheten er godt ivaretatt. Denne testen av sykkelhjelmer til barn viser at dette ikke alltid stemmer.

Testkriterier

Bike Kidz Junior

I testen er det undersøkt hvor godt hjelmene beskytter hodet ved et fall, både mot flatt underlag og mot en kant som tilsvarer en fortauskant.

I tillegg er det sjekket om hakereimene holder hjelmen fast på hodet på en tilfredsstillende måte

Best i test
Bike Kidz Junior ble kåret til den beste sykkelhjelmen til barn i denne testen.

Denne hjelmen er en av testens billigste. Den koster 199 kroner og blir solgt i lekebutikker.

Tre hjelmer stryker på sikkerhetskravene.

Det gjelder Etto Bernina (stryker på hakereimtesten), Limar 149 (ikke godkjent) og Abus Chilly (stryker på støtdempingen).

Avslutningsvis er Sykkelhjelm Barn Test en viktig del av å sikre at sykkelhjelmer er trygge og effektive. Den er enkel å bruke, krever ikke noe spesielt utstyr eller materialer, og kan gjøres av alle med grunnleggende kunnskap om sykler. Testen hjelper til med å identifisere potensielle sikkerhetsproblemer med hjelmen før den brukes under faktiske kjøreforhold. Med dette enkle verktøyet til din disposisjon kan du være trygg på at sykkelhjelmen din holder deg trygg på hver eneste tur!