Sjokomelk test

BEST I TEST: Tine Styrk Kakao.

Sjokomelk er mange barns favoritt, når de selv får velge drikke i butikken.

BEST I TEST: Tine Styrk Kakao.

Å bytte ut vanlig hvit melk med sjokolademelk er ikke noe som generelt anbefales. Grunnen er ikke kakaoen, men sukkeret som gjerne følger med på kjøpet, skriver foreldre.no

Nettstedet har testet 14 ulike typer sjokolademelk som du får kjøpt i norske butikker og kiosker.

Best i test

Produktene ble rangert ut fra verdiene i nærings- og innholdsdeklarasjonen. Det ble gitt flest poeng for mest protein, minst karbohydrater og minst mettet fett.

Smaken ble ikke testet.

Én sjokoladedrikk gikk helt til topps, med terningkast 6! Det var Styrk Kakao fra Tine.

Toppscore for minst mettet fett og mye protein. I tillegg desidert minst sukker og dessuten plusspoeng for tilsatt vitamin D. Har mer kalsium enn de andre og kommer i en passe størrelse, heter det i konklusjonen.

Mye sukker i Sjokolademelk

Sjokolademelk smaker sikkert deilig! Men det er viktig å huske på at sjokolademelk vanligvis inneholder mye sukker. Hvis du leter etter noe søtt, prøv å tilsette bare litt honning eller agavesirup til vanlig lettmelk eller skummet melk i stedet. Å gjøre det vil gi deg søtheten og smaken uten alt tilsatt sukker.

Sjekk innholdet av sukker og kalorier i Sjokolademelk

Heldigvis, med så mange forskjellige typer sjokolademelk tilgjengelig i dag (inkludert ikke-meieriprodukter), er det enklere enn noen gang å finne en som passer dine kostholdsbehov. Mange merker tilbyr alternativer med lite sukker eller redusert fett for de som ønsker å kutte ned på inntaket uten å ofre smaken. I tillegg er noen varianter til og med beriket med essensielle vitaminer som kalsium eller vitamin D for en ekstra ernæringsboost!

Så hvis du har lyst på et glass sjokoladegodt denne uken, ta deg tid til å lese ernæringsetiketter nøye, slik at du vet nøyaktig hva slags ingredienser som kommer inn i kroppen din – tross alt bør helse alltid komme først når du velger snacks eller godbiter!

De fleste inneholder karragenan i Sjokolademelk

Karragenan er en ingrediens som finnes i mange matvarer, og den er avledet fra tang. Det hjelper å holde ingrediensene i favorittsjokolademelkene dine blandet sammen og gir dem en kremet tekstur.

Karragenan har blitt brukt i århundrer som et helt naturlig fortykningsmiddel, så det er ikke noe nytt eller rart. Faktisk er det noen potensielle helsemessige fordeler forbundet med å konsumere karragenan som forbedret fordøyelse og bedre næringsopptak. I tillegg, siden det kommer fra naturlige kilder som tang, er det ingen kunstige farger eller smaker lagt til favorittdrikken din når du kjøper en som inneholder karragenan.

Så neste gang du nyter litt kald kakao, husk at den jevne konsistensen mest sannsynlig er takket være dette sunne tilsetningsstoffet kalt carrageeenaan!

Sjokolademelk etter trening

Sjokolademelk inneholder karbohydrater som er ypperlige for å fylle opp energilagrene i musklene som tømmes under trening. Den har også protein som hjelper til med å reparere skadede muskelfibre slik at de kan gjenoppbygges sterkere enn før – perfekt hvis du ønsker å ta treningsmålene dine opp et hakk! I tillegg hjelper kalsiumet som finnes i sjokolademelk med å styrke bein og tenner samtidig som det gir viktige vitaminer som vitamin D.