Test av redningsvest

Riktig vest redder liv.

Foreldre & Barn har testet åtte redningsvester i vektklassen opp til 30 kilo, fra de mest kjente produsentene på det norske markedet.

Regatta Elias Testen avdekker at det er store forskjeller på vestenes livreddende egenskaper.

– En vest med hel nakkepute er helt klart å anbefale. Det gjør at barnet ligger med hodet godt over vannet. Når nakkeputa er delt, får barnet lett en knekk i nakken og hodet heller bakover, sier Even Hjartholm til Foreldre & Barn. Han er mangeårig svømmeinstruktør og spesialist på babysvømming.

I testen er redningsvestene prøvd på fire forskjellige barn, for å se hvordan vestene oppfører seg i vannet. Den viktigste parameteren var hvor rask snueffekten var for hver enkelt vest.

I tillegg ble det barna forsøkt snudd 90 grader fra ryggposisjon og over mot magen. Her ble det målt hvor langt man kunne snu, og barnet likevel kom trygt tilbake i ryggleie. Avstanden fra barnets munn til vann ble også målt.

Best i test

Aller best ut i denne testen kom Regatta Elias.

I konklusjonen heter det blant annet: «Meget god snuevne både ved rotasjonsprøven og i aktivt fall forover fra bassengkanten. Barnet flyter fint og høyt med hodet. (…) Denne vesten er ekspertenes og familienes soleklare favoritt.»

To vester greide ikke å snu barnet rundt i testen.

Dette var Helly Hansens modell for vektklasse 10-25 kg og Crewsaver Children Spiral (Opp til 20 kg).