Test av barneforsikringer

Lurer du på om du har den beste barneforsikringen til barnet ditt?

Forsikringsselskapet Nemi Norvest har tatt for seg barneforsikringene til de fem største aktørene på markedet – og kåret én vinner.

– Det er lett å snuble i flotte forsikrings-begrep, vakkert brosjyremateriell og velpolerte salgsargumenter fra forsikringsselskapets representanter, skriver Nemi Norvest.

Testerne tok tak i de fem største selskapene som selger barneforsikring i Norge. De strippet produktene rene for små-dekninger, som for de fleste ikke vil være en avgjørende faktor i valget av barneforsikring.

– Når man skal bestemme seg for leverandør av barneforsikring, bør man se på de store linjene i forsikringsdekningene, ikke «pynten». Man skal derfor legge hovedvekt på hva som utbetales ved invaliditet og uførhet, skriver Nemi.

Testen viser at det er store forskjeller fra selskap til selskap, både i dekning og utbetalingsmåte.

Forsikringsselskapene som ble vurdert i testen var Sparebank 1, Gjensidige, If forsikring, Tryg og Storebrand.

Best i test

– Det er det ingen tvil om hvem som etter vår oppfatning selger markedets beste barneforsikring – det er det Sparebank 1 som gjør, skriver Nemi.

Sparebank 1 går til topps fordi de har høye erstatningssummer jevnt over, og særlig god uføredekningen.

Sparebank 1s barne- og ungdomsforsikring er også testens klart dyreste. Den koster 3.852 pr. barn pr. år.

– Til gjengjeld får du en veldig god barneforsikring. Man behøver ikke å være verken bank- eller forsikringskunde fra før for å kunne tegne barneforsikring hos Sparebank 1, noe som også er positivt.

Nemi anbefaler også barneforsikringen fra If. Denne er testens klart billigste og du får du mye barneforsikring for pengene.

Konklusjon

Ingen av testens deltakere tilbyr dårlige barneforsikringer. Produktkvalitet i dekning og valgmulighet er stort sett god hos alle testens deltakere.

Det er ingen som er best i alt, så det er nær sagt umulig for en ordinær forbruker å sette seg inn i, og ikke minst skille mellom de ulike selskapers barneforsikringer.

– Vi anbefaler Sparebank 1 sin barneforsikring fordi den jevnt over har høye dekninger ved medisinsk invaliditet, samt den klart beste dekningen ved uførhet, konkluderer Nemi.

Nemi Nordvest tilbyr ikke barneforsikring selv. Og de mener derfor at denne testen er utført på et helt objektivt grunnlag.

– Vi har utført denne testen fordi vi ofte får spørsmål om Nemi selger barneforsikring. Det gjør vi ikke, og vi henviser derfor kunder til våre konkurrenter for å kjøpe dette produktet, skriver selskapet.