Stilig og behagelig bæring

Concerti Carrier er den eneste norske bæreselen på markedet.

Concerti Carrier ble lansert på markedet høsten 2011.C oncerti Carrier kom for salg høsten 2011. Den er utviklet av gründer, ergorterapeut og trebarnsmor Heidi Totsås.

Hun hadde en idé om å utvikle en ny type bæretøy.

Hun ønsket å videreføre bæreegenskaper, bærekomfort og ergonomi fra tradisjonelle typer bæretøy, og kombinere med et moderne design.

Og sistnevnte er også det første som slår oss, når Concerti-esken blir åpnet. Den er stilig. Men er de andre egenskapene like gode?

Barnetest.no har fått en rekke småbarnsfamilier til å teste bæretøyet over kortere og lengre perioden. Med barn i alderen fra 5 måneder til 3,5 år.

For de som er bevandret med bæretøy, kan Concerti Carrier beskrives som en krysning mellom bæresele, manduca og meitai.

Den er designet for å bære barnet både på ryggen og på magen. Men barnet kan kun ha magen inn mot bæreren.

Testpanelet ble spurt om å gi sine vurderinger av Concertiens brukervennlighet, ergonomi og komfort. Samt et helhetsinntrykk av bæretøyet.

Brukervennlighet

Concerti Carrier er veldig enkel å bruke. Det var hovedkonklusjonen blant testerne, da de skulle vurdere brukervennligheten.

Bruksanvisningen som følger med er lett å forstå, med enkle illustrasjoner. Du fester det brede beltet rundt hoftene, plasserer barnet på magen og tar på deg skulderstroppene.

Imidlertid opplevde enkelte at det var vanskelig å feste klipsen på ryggen, når de skulle bære barnet på magen. Det var også litt vanskelig å få mindre barn over på ryggen, uten hjelp fra andre.

Flere savnet å kunne bære barnet med kroppen vendt utover, ved bæring på magen. Slik man kan gjøre med en del andre bæreseler. Dette er ikke mulig med Concertien.  Brede skulderstropper og magebelte gjør bæringen behagelig.

Et pluss er at bæreselen er svært lett i vekt og tar lite plass, når den ikke er i bruk.

Ergonomi og komfort

Når bæreselen først sitter på som den skal er den svært behagelig å bære barnet i. Barnet sitter godt plassert med rumpa i en formsydd fordypning.

Relativt brede skulderstropper og ekstra bredt hoftebelte fordeler belastningen på en god måte.

Selv om dette var hovedinntrykket i testpanelet var det også her noen unntak. Foreldrene som var litt «kortvokste», opplevde at den ikke passet dem.

Lengden på bæreenheten ble rett og slett for lang (den kan ikke justeres), dermed ble den hengende litt posete og ga ikke tilstrekkelig støtte til barnet.

Helhetsinntrykk

Som nevnt innledningsvis har Concerti Carrier et sporty og trendy utseende. Materialet er lett og luftig.

Bortsett fra noen unntak, fungerte bæretøyet veldig bra til oppgaven det er det designet for – bæring av barnet med magen inn mot bæreren.

En stor fordel er at barnet kan vokse med Concertien. Den er slitesterk og fungerer like bra til småbarn, som bæring av en fireåring på ryggen.

Majoriteten av testpanelet ble imponert over den norske bæreselen og anbefaler den til andre foreldre.