Her er lekene billigst

Barnetest.no har sammenlignet prisen på 13 forskjellige leker hos leketøyskjedene.

Prisen på denne skuta varierer med hele 300 kroner fra den billigste til den dyreste butikken.

Testen avdekker at det er store prisforskjeller mellom butikkene.

Kjøper du de utvalgte varene hos den billigste forhandleren kontra den dyreste på disse lekene vil du tilsammen spare 1596,- kroner.

Se hele pristesten nederst i artikkelen.

Monster High figur

Barnetest.no har tatt for seg 13 relativt vanlige lekeprodukter og sjekket prisen i butikkene. Vi har tatt utgangspunkt i den ordinære prisen, også hos butikkene som har hatt kampanjepris på produktene.

Utvalget varierer mye fra butikk til butikk. Noen butikker har derfor ikke hatt alle våre leker i sortimentet.

Best i test

Etter å ha sammenlignet prisene på de utvalgte lekene stikker det seg frem én klar vinner.

Billigeleker.no er billigst på sju av 13 leker. På de øvrige produktene ligger lekebutikken midt på treet. Ett produkt hadde de ikke i sortimentet.

Dette er en nokså nyoppstartet kjede, som har både nettbutikk og noen få utsalgssteder. De opplyser at de har samme pris i butikkene som på internett.

På en god andreplass havner Extra leker. Lekebutikken har de laveste prisene på fem av produktene i testen. De er imidlertid dyrest på ett produkt. Extra leker har ikke nettbutikk. Ifølge kjedens hjemmeside har de 15 utsalgssteder i Norge.

Duplo lek med tall

Tapere

I bunnen av pristesten havner BR-leker. Kjeden er dyrest på seks leker. Mens BrioRingo og Yes! Vi leker har høyeste pris på fire produkter hver.

Yes! Vi leker markedsfører imidlertid under halvparten av produktene som er valgt ut til testen.

Få alle de siste testene av barneprodukter på Facebook.
Trykk «liker» i boksen oppe til høyre!

Les hele tabellen her (klikk på bildet for større format) 

Testen er utført ved besøk i utsalg og nettbutikker, samt på telefon med enkelte butikker/kjeder. Prisene som oppgis i tabellen er butikkenes ordinærpris (Ikke tilbud). Barnetest.no tar forbehold om at enkelte kjeder opererer med ulik pris i forskjellige utsalg.