Beste Bilstol test. Disse 3 er de beste på markedet i 2023

Den store bilstoltesten – Denne var best i test

Dersom du skal ha med barnet ditt på tur så er du ansvarlig for sikkerheten til barnet ditt, og opp til en viss alder så er en bilstol det mest sikre som finnes. Grunnen til det er at en bilstol sørger for at barnet sitter i riktig høyde og riktig festet i selen Dersom man skulle være så uheldig og være i en ulykke, så vil barnet ha mest sjanser til å overleve med en bilstol enn uten. Med dagens teknologi så er det nærmest garantert at barnet kommer unna uten noen skrammer i det hele tatt.

Som en sjåfør, så vil du gjøre alt riktig ved å plassere barnet i en barnestol, alt det du trenger å gjøre er å bare plassere stolen i bilsetet og sikre selen, så gjør bilstolen resten av jobben for deg.

Barnestolene er utviklet for å beskytte barnet mot alt det som kan skje i trafikken og man ser at barnestoler har stort fokus på både sikkerhet for barnet og ikke minst komfort. De kommer i flere forskjellige fasonger og størrelser og design.

Visste du at det er lovpålagt med barnestol dersom barnet ditt er under 135? Barnet skal dermed også sitter i en lovpålagt stol som passer høyden, vekten og alderen til barnet. De tryggeste er å ha barnet baklengs i bilen frem til de er rundt 4-5 år ettersom barnet er mer utsatt for større skader frem til den alderen fordi kroppen er under stor utvikling.  Ved å ha barnestolen baklengs så vil også barnet sitte riktig i alle situasjoner som kan oppstå i trafikken.

Best i test: BeSafe iZi Plus X1

Best i test BeSafe iZi Plus X1Det er mange grunner til at akkurat denne stolen fra BeSafe vant vår «best i test» pris. Dette er nemlig en stol som sikrer ditt barn dersom de værste situasjonene i trafikken skulle bli virkelige. Den har i tillegg masse komfortabel plass slik at man kan sitte godt lent tilbake i stolen og nyte bilturen.

Denne stolen plasser til barn helt opp til 25kg, så her gjør du en god investering i lang tid. Den er også utstyrt med masse sikkerhetsdingser som EPS-teknologi som gir beskyttelse til barnets hode, mage og ikke minst lår under hele turen. Stolen er utstyrt med en bodyhugger som gjør at barnet ditt sitter meget komfortabelt under hele bilturen noe som gjør at barnet ditt kommer til å ha den beste sitteplassen i hele bilen.

Designen på de fleste bilstolene er tidløs og enkelt, noe som gjør at den ikke skiller mellom gutt eller en jente som sitter i den. Festingen gjør du kjempeenkelt og fort og tar bare noen få sekunder. Det kommer instrukser på hvordan du kan feste denne på en best mulig måte slik at den blir stabil og gir styrke til å klare seg gjennom alle kollisjonene som den har blitt testet på.

Hvis du går for denne, så vil du absolutt ikke slå feil og det kommer til å bli en god investering.

Britax Römer MAX-WAY

Britax Römer MAX-WAY testBritax Römer er den bilstolen som kommer til å gi deg mest sikkerhet for pengene, og sikkerheten her er helt perfekt. Her får man et rent og moderne design samtidig som man får den nyeste sikkerhetsteknologien som finnes. Denne stolen kan brukes blant barn som er mellom 9 måneder og 6 år, noe som gjør at du ikke trenger å bytte denne ut og blir nok den siste bilstolen du kommer til å kjøpe til barnet ditt før det kan sitte vanlig i bilsetet.

Som de fleste andre stoler, så er denne ment til bakovervendt bruk og slik vi har diskutert tidligere, så er det anbefalt at barnet sitter bakovervendt frem til de er rundt 5 år. Dersom du ønsker at barnet skal fortsette å sitte i en stol, så kan du da ha denne fremover vendt eller fortsette å ha den bakovervendt til du tror barnet ditt kan sitte trygt fremover i vanlig stol. Stolen tar heller ikke mye plass i bilen eller på setet, så man kan fint ha flere i bilen samtidig uten at man føler at stolen tar for mye plass eller mer plass enn den burde. Barnet ditt kommer til å ha en kongelig plass i bilen din derimot i forhold til de andre som sitter i bilen.

Stolen er enkel å feste og det er bare å følge instruksene som kommer med. Det er en tre-punkt sikring på stolen som gjør at monteringen er 100% trygg og gir en god balanse til stolen i ulike situasjoner som kunne forekomme i trafikken.

Axkid Minikid Bilstol

Axkid Minikid BilstolDet første vi tenkte på når vi så denne var bare glede og varme. Denne stolen kommer til å bli den eneste du trenger å kjøpe ettersom den kan brukes fra barnet er nyfødt til barnet begynner på skolen. Vi kjenner at smilebåndet ditt allerede begynner å trekkes oppover, så følg godt med.

Denne bilstolen er Plus-godkjent noe som gjør at den er et av de beste bilstolene du kan finne på markedet. Denne kombinerer komfort, sikkerhet og teknologi til noe helt eget. Den er også kjempepopulær på markedet fordi man ikke trenger å bytte den ut med en annen stol når barnet ditt har vokst opp eller har blitt for tung for noen andre bilstoler.

Bilstolen er også lett å montere noe som gjør den praktisk og enkel å bare ta ut av bagasjen og være på vei etter bare noen få øyeblikk. Denne stolen sitter som støpt når man fester den og det er vanskelig å få bevegd den, så denne er absolutt så sikker som man får det. Man kan også feste den i gulvet på en enkel måte slik at den ikke kommer til å vrikke seg noe sted når man har festet den.

 

Hva skal man tenke på når det gjelder barnets sikkerhet?

Når det gjelder å holde barnet trygt i bilen, er det noen viktige ting å vurdere. Først og fremst bør du sørge for at barnet ditt til enhver tid er forsvarlig fastspent. Dette betyr å bruke et passende sikkerhetssystem som bilstol eller beltestol avhengig av alder og størrelse. Det er også viktig å sikre at sikringssystemet er riktig installert i henhold til produsentens instruksjoner, slik at det kan gi maksimal beskyttelse for den lille i tilfelle en ulykke.

Pass i tillegg på at du alltid spenner deg selv når du kjører med barn i kjøretøyet – å være et godt eksempel vil bidra til å innprente gode vaner fra en tidlig alder! Du bør også unngå distraksjoner mens du kjører ved å begrense samtaler med passasjerer eller mobiltelefonbruk slik at du kan holde deg fokusert på veien foran hele tiden.

Til slutt, hvis det er mulig, prøv å ikke kjøre under ekstreme værforhold som kraftig regn eller snø, noe som kan redusere sikten og øke risikoen for ulykker på grunn av glatte veier osv… Å følge disse enkle trinnene vil bidra til å holde både deg selv og barna dine trygge mens du reiser med bil!

Når har barnet vokst fra bilstolen?

Som foreldre er en av de viktigste avgjørelsene vi tar å sikre at barna våre er trygge i bilsetene. Det er avgjørende at de forblir i et riktig montert sete til de vokser ut av det, og deretter gå videre til neste passende type sikringssystem. Så når vet du når barnet ditt har vokst ut av bilsetet?

Det første du bør vurdere er barnets alder og vekt. De fleste spedbarnseter kan brukes fra fødselen opp til ca. 12 måneder eller 10 kg. Etter dette punktet bør du bytte dem til et konvertibelt eller alt-i-ett-sete som kan romme større babyer og småbarn opp til 29 kg – vanligvis rundt 4 år gammelt, avhengig av modell.

Når barnet ditt når 40 lbs (18 kg), velger mange foreldre et beltesete med enten en intern sele eller bare plassering av hoftebelte – disse vil vanligvis ta dem gjennom til 8 år gamle, men sjekk med produsentens retningslinjer da kravene varierer mellom stater/ land.

Det er også viktig å se på andre faktorer som høyde; hvis den lille har vokst seg for høy for sitt nåværende bilsete før den har nådd maksimal vektkapasitet, kan det være på tide med en oppgradering før heller enn senere! Det samme gjelder hvis det ikke er nok plass igjen i skallet etter justering av stropper osv., noe som indikerer at de allerede har maksimalt ut den potensielle bruken.

Oppsummert, mens alder og vekt er nøkkelindikatorer for om det er på tide med en oppgradering eller ikke – ikke glem andre faktorer som høyde- og plassbegrensninger i eksisterende modeller også! Til syvende og sist kommer sikkerhet først, så dobbeltsjekk alltid eventuelle anbefalinger mot offisielle kilder før du gjør noen endringer 🙂

Slik setter du barnet trygt i bilen?

For å hjelpe deg med å holde den lille trygg og sikker under hver tur, her er noen tips om hvordan du setter dem riktig inn i kjøretøyet:

  1. Forsikre deg om at de har på seg en riktig tilpasset sele eller beltesystem: Før du laster bilen med barn, må du sørge for at hvert barn har blitt godt festet i et passende sikkerhetssystem for deres alder og størrelse (f.eks. spedbarnseter for nyfødte /småbarn; konvertible seter for eldre barn). Stroppene skal sitte tett rundt brystet og midjen uten å være for stramme eller løse – hvis det er noe slakk i det hele tatt, juster etter behov til alt sitter riktig!
  2. Plasser dem riktig i setet: Når de er festet på plass, sørg for at barnet ditt sitter oppreist med begge føttene flatt på gulvbordet – dette vil bidra til å forhindre at han/hun sklir rundt mens du kjører, noe som kan være farlig hvis det ikke er sikret ordentlig. Sjekk i tillegg at nakkestøttene er justert slik at de støtter nakke og skuldre komfortabelt uten å presse ned for hardt på disse områdene heller (dette kan forårsake ubehag over tid).
  3. Sikre eventuelle ekstra gjenstander: Hvis du har med deg noe annet som leker eller snacks for å kjøre med, må du dobbeltsjekke disse gjenstandene før du stenger butikken – fest eventuelle løse biter sikkert ved hjelp av strikksnorer slik at de ikke blir til prosjektiler plutselig stopp osv.

De vanligste spørsmålene om bilstoler og barn i bil

Hva er passende alder og vekt for at et barn skal flytte fra et bakovervendt bilsete til et forovervendt bilsete?

Det kan være vanskelig å holde tritt med de stadig skiftende sikkerhetsbestemmelsene for bilseter. Å vite når barnet ditt er klart til å gå over fra et bakovervendt bilsete til et forovervendt kan være spesielt forvirrende. For å hjelpe deg med å ta en informert beslutning om når og hvordan barnet ditt bør gå inn i neste trinn av bilsetesikkerhet, her er det du trenger å vite:

American Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler at barn forblir i bakovervendte bilseter til de blir minst to år gamle eller til de har nådd den maksimale vektgrensen som er tillatt av deres spesielle modell – vanligvis rundt 35 pund. Når begge kriteriene er oppfylt, kan foreldrene begynne å vurdere å bytte sine små til fremovervendte modeller.

Når du gjør denne vekslingen, er det imidlertid fortsatt visse retningslinjer som må følges for at barns sikkerhetsbehov fortsatt skal dekkes. AAP anbefaler å holde barna i beltestoler så lenge som mulig – vanligvis opp til 5 eller 6 år gamle og/eller 65 pund – før de bytter til belteplasseringsforsterkere om nødvendig (vanligvis etter 8 år). Dette betyr at mange småbarn vil vokse ut av både høyde- og vektgrensene på de fleste cabrioletmodeller i god tid før de når disse anbefalte alderen/vektene; Derfor er det viktig ikke bare å sjekke spesifikke produsentens retningslinjer, men også overvåke ditt eget barns vekstmønster nøye, slik at du vet nøyaktig når han eller hun er klar for hvert nytt beskyttelsesnivå!

Hvor lenge bør et barn sitte i beltestol?

Et barn bør holde seg i et beltesete til det har nådd vekt- og høydegrensene for det spesifikke beltesetet de bruker og kan sitte med ryggen mot kjøretøyets seterygg, med knærne bøyd komfortabelt over kanten av setet, og kan bære kjøretøyets hofte- og skulderbelter riktig over hoftene og brystet.

Hvilken type bilsete er best for barnets alder og størrelse?

  • Spedbarnsbilseter: Disse er designet for nyfødte og spedbarn opp til 10-16 kilo, og har vanligvis et håndtak for å bære setet. De kan kun brukes bakovervendt, og brukes vanligvis det første året av et barns liv.
  • Konvertible bilseter: Disse kan brukes både bakovervendt og fremovervendt og har plass til barn fra fødsel til rundt 4 år. De har vanligvis høyere vekt- og høydegrenser enn bilseter for spedbarn.
  • Beltestoler: Disse brukes til å heve et barn slik at kjøretøyets sikkerhetsbelte passer godt over hoftene og brystet. Barn bruker vanligvis disse setene fra rundt 4-8 år, eller til de har nådd vekt- og høydegrensene for det spesifikke beltesetet de bruker.

Er det trygt for barnet mitt å bruke frakk eller store klær mens han sitter i et bilsete?

Det anbefales ikke for et barn å bruke frakk eller store klær mens de sitter i et bilsete. Polstringen i en frakk eller klumpete klær kan komprimeres under en kollisjon, og etterlater ekstra plass mellom barnet og selestroppene til bilsetet. Denne ekstra plassen kan føre til at barnet beveger seg for mye under en krasj, noe som øker risikoen for skade.