Beste barnevogn test: Disse 7 er de beste i 2023

Den beste barnevognen vi har testet – Denne må du bare se

Du er nok på jakt etter en god barnestol, men det er et stort marked og vanskelig å manøvrere seg gjennom alle mulighetene som fremstår der ute, både i ulike prisklasser, men også ulike egenskaper som de forskjellige har. Barnevogn er noe man bruker over lengre tid både i antall år, men også tid ute på tur, så det er viktig å velge riktig barnevogn som passer ens behov.

Vognen trilles gjerne over flere underlag, og det er ikke sjeldent at man triller på en sti, langs en elv eller på grus eller skog. Det dermed viktig å se på hjulene til barnevognen slik at man velger hjul som er robuste og tåler å være ute en vinternatt med god klarering til bakken og noe demping. Dersom du befinner deg som oftest i byen eller i en park, så er ikke dette så viktig for deg og du kan fint klare deg med mindre hjul og lavere klarering til bakken ettersom underlaget ikke kommer til å være utfordrende.

Det også viktig å tenke på hvor mye du tenker å ha med deg i barnevognen. Vognene kommer med lagringsplass, men det er ikke alltid optimalt å fylle disse helt opp ettersom vognen fort kommer til å bli tung å ha med seg på tur og i oppoverbakker. Hvis du ikke trenger lagringsplass og er bare ute i noen småturer, så er dette ikke noe du trenger å tenke på.

Hvis du elsker å løpe eller være ute på trimmetur, så kan det også være lurt for deg å se etter en sportsvogn som har store hjul, lett å håndtere og lett å farte rundt med.

Vekten til en vogn er også veldig viktig å følge med på ettersom man fort må opp noen etasjer uten heis med den eller bare løfte den inn og ut av bilen. Om man gjør mye av jobben selv, så kan det være lurt å velge en vogn som er noe lettere slik at det blir enklere for deg. Om du har en partner med deg som kan hjelpe deg, så kan man se på alle slags vogner, men vi foretrekker lette vogner uansett om man er alene eller ikke.

Hvilke funksjoner er viktige ved kjøp av barnevogn?

Når det kommer til å kjøpe barnevogn, er det så mange funksjoner og alternativer der ute at det kan være overveldende. Med riktig forskning og kunnskap kan du sørge for at du får det beste produktet for dine behov. Her er noen av de viktigste funksjonene du bør vurdere når du kjøper en barnevogn:

  • Sikkerhet: Sikkerhet bør alltid være øverst på listen når du velger hvilken som helst type babyutstyr. Se etter produkter som er testet av uavhengige sikkerhetsorganisasjoner som Consumer Reports eller JPMA (Juvenile Products Manufacturers Association). Sørg for at alle stropper er justerbare, sikre og enkle å bruke, samt sjekk om de oppfyller ASTM (American Society for Testing Materials) standarder.
  • Størrelse og vekt Kapasitet: Avhengig av hvor mye plass som er tilgjengelig i hjemmet eller bilen din, kan størrelse spille en viktig rolle i valg av barnevognmodell. Sjekk hvilken vektkapasitet hver modell har før du kjøper – dette vil bidra til at både foreldre og barn forblir komfortable under bruk! I tillegg bør foldemekanismer også vurderes siden disse drastisk kan redusere lagringsplassbehovet når de er brettet sammen til sin kompakte formfaktor.
  • Komfort og bekvemmelighet: Mange moderne barnevogner kommer med ekstra polstring rundt seter eller styre som gir ekstra komfort mens de skyver dem rundt i byen – noe som er verdt å se etter! Se også på bekvemmelighetsfaktorer som koppholdere/oppbevaringsrom innebygd, slik at foreldre ikke trenger ekstra vesker mens de løper ærend med sine små.
  • Pris: Sist men ikke minst er pris; avhengig av budsjettbegrensninger kan dette avgjøre hvilke modeller som blir eliminert fra vurderingen med en gang – bare husk å ikke ofre kvalitet fremfor kostnadsbesparelser her, for til syvende og sist må sikkerheten stå fremfor alt annet!

Til syvende og sist vil det å ha tålmodighet under utvelgelsesprosessen pluss å gjøre riktig due diligence på forhånd sikre tilfredshet etter kjøpet; forhåpentligvis hjelper disse tipsene med å begrense valgene betraktelig inntil perfekt passform er funnet innenfor budsjetterte parametere angitt tidligere.

Hva bør du tenke på når du kjøper barnevogn?

Å kjøpe barnevogn er en viktig avgjørelse, siden den skal brukes til å transportere den lille i mange år. Når du skal velge riktig barnevogn for deg og din familie, er det flere faktorer å ta hensyn til.

Den første faktoren er sikkerhet. Forsikre deg om at vognen oppfyller alle sikkerhetsstandarder fastsatt av tilsynsorganer i ditt land eller område, og sørg for at alt tilbehør som bilseteadaptere også oppfyller disse standardene før du kjøper. Det er også viktig å lese anmeldelser fra andre foreldre som har kjøpt samme modell, slik at du kan få en ide om hvor trygge de føler seg når de bruker den med barna sine på slep.

En annen vurdering når du kjøper en barnevogn er størrelsen og vektkapasiteten; hvis du planlegger å gå lange turer eller shoppe ofte, så se etter noe lett, men likevel robust nok til å tåle slitasje over tid uten å ofre komfort eller bekvemmelighetsfunksjoner som justerbare håndtak og oppbevaringsrom der nødvendige gjenstander kan oppbevares trygt unna små hender! Vurder hvilken type terreng som også må krysses – noen modeller er bedre egnet enn andre avhengig av om flate overflater dominerer (som fortau) kontra mer utfordrende terrengstier som kan kreve ekstra fjæringssystemer osv.

Komforten bør heller ikke overses – sørg for at babyen har god plass i vognen, slik at de ikke føler seg trange under lange utflukter; sjekk ut liggende posisjoner som er tilgjengelige sammen med ekstra polstring/støttealternativer om nødvendig (for nyfødte). Tenk i tillegg på hvor enkelt det ville være å brette ned/sette sammen igjen raskt mens du reiser mellom lokasjoner – dette kan spare verdifull tid! Til slutt ikke glem ekstrautstyr som regntrekk som beskytter både barn og foreldre under plutselige dusjer.

Best i test: Bugaboo Fox 2

Bugaboo Fox2 best i testDenne modellen fra Bugaboo var den klare vinneren for oss. Denne har alt du ønsker i en barnevogn og samtidig ser den lekker og moderne ut. Vognen håndterer det meste av underlag som du kan begi deg ut på og er enkel å styre i ulike underlag og ulike værforhold.

Vognen håndterer et barn opp til hele 22 kilo og klarer også å holde på mye oppbevaring under selve setet på vognen. Det er enkelt å bære denne uten at man blir sliten, så denne trenger du ikke å bekymre deg ovenfor vekten til vognen. Vognen kan brettes helt sammen og veier bare 10 kilo uten noe inni.

Rengjøre kan du også gjøre veldig enkelt. Den er bygd slik at alt materiale kan tas av og vaskes i vaskemaskinen.

Komforten er noe av det viktigste vi ser etter, og i denne så kommer barnet ditt til å sove kjempefint ettersom det er mykt og komfortabelt stoff og samtidig så er det god plass i den. Barnet kan ligge enten helt flatt eller i ulike vinkler samtidig som barnet er skjermet fra sol eller regn dersom det skulle være ønskelig. Se vår Bugaboo Fox 2 test.

 

Best i test: Bugaboo Fox 3

Bugaboo Fox 3 er en revolusjonerende barnevogn som tilbyr uovertruffen komfort og bekvemmelighet for foreldre på farten. Den lette rammen, det justerbare styret, enhånds foldemekanismen og firehjulsopphenget gjør det enkelt å manøvrere rundt i byen eller til og med over ujevnt terreng. Den har også en uttrekkbar solseil med UPF 50+ beskyttelse for å holde den lille trygg fra elementene. Med sitt slanke design og moderne utseende, vil denne vognen vende hodet uansett hvor du går! Gå og sjekk hele anmeldelsen av Bugaboo Fox 3.

Bugaboo Cameleon

Bugaboo Cameleon er en revolusjonerende barnevogn som har blitt stadig mer populær blant foreldre. Den har et justerbart styre, slik at det kan brukes fra fødsel til førskolealder og utover. Setet kan lene seg tilbake for nyfødte eller sitte oppreist for småbarn, og den vendbare barnesengen lar barnet ditt møte deg eller utforske verden rundt dem mens de vokser. Denne vognen inkluderer også terrenghjul slik at du ikke trenger å bekymre deg for å sitte fast i gjørme eller på grusveier mens du er ute med babyen din. Les vår Bugaboo Cameleon anmeldelse og test. Med sin enkle fold-design og lette ramme, er dette et flott alternativ hvis du leter etter noe allsidig, men likevel holdbart nok til å vare gjennom flere barns levetid!

Bugaboo Lynx

Bugaboo Lynx er en lett, fullverdig barnevogn som har blitt testet for å møte de høyeste sikkerhetsstandardene. Den har et justerbart styre og sete, enhåndsfoldingssystem, uttrekkbar solseil med peekaboo-vindu og UPF 50+ beskyttelse for den lille. Firehjulsopphenget sikrer en jevn kjøring over all slags terreng mens den store oppbevaringskurven gir god plass til alt utstyret ditt. Med sin enkle manøvrerbarhet og elegante design er det ikke rart hvorfor denne vognen fortsetter å være et toppvalg blant foreldre overalt! Les hele artikkelen vår om Bugaboo Lynx som vi testet.

Bugaboo Donkey

Bugaboo Donkey er et populært barnevognsystem designet for foreldre som ønsker bekvemmeligheten til en dobbel barnevogn med fleksibiliteten og brukervennligheten til en enkel. Den har blitt testet grundig for å sikre at den oppfyller sikkerhetsstandarder, og holdbarheten er også bevist i virkelige tester. Bugaboo Donkey test innebærer å sette enheten gjennom ulike tester som støtdemping, vektkapasitet, bremseytelse og manøvrerbarhet på forskjellige overflater som gress eller sand. Gjennom disse testene er de i stand til å sikre at produktet deres er trygt for både foreldre og barn, samtidig som de gir en hyggelig kjøreopplevelse.

Stokke Beat – Mest for pengene

Stokke Beat testDenne vognen er norsk og designet i Norge og er dermed tilpasser ulike situasjoner som vi nordmenn kan begi oss ut på. Den kan enkelt brettes og tar lite plass hvis du for eksempel skal ha den med i bilen din på en kjøretur.

Det som skiller denne ut fra mange andre er at den har en høy sikkerhetsvurdering, noe som gjør at den beskytter barnet i ulike situasjoner, samtidig som det holder barnet borte fra sol og regn.

Komforten til denne er passet til barnet behov og utvikling. I denne vognen vil barnet ditt ligge godt og trygt og vil se mest mulig av det som er rundt på turen. Her kan man nemlig enten ligge i en sovestilling eller ha den i en vinkel slik at det blir utsikt over turen.

Ettersom vognen er kompakt og lett, så er den også enkel å styre og den triller lett på mange ulike underlag som asfalt, snø, grus og masse mer. Til å være så lett, så er det utrolig at den rommer hele 10 kilo med lagring under setet noe som gjør at du trygt kan ta med matpakke og masse mer når man er ute på tur.

Vognen veier rett i underkant av 10 kilo noe som gjør den enkelt å ha med på tur.

UPPABABY Vista Stroller – For sport og mer

UPPABABY Vista StrollerDenne amerikanske vognen har imponert oss på flere aspekter og kommer til å være et must have for flere hjemme som like rå trene. Denne barnevognen kan fungere som en bag, sportsvogn og en bærevogn med noen få og enkle justeringer.

Ettersom denne fungerer som en sportsvogn, så er den designet til å være lett og kompakt og kan enkelt tas med overalt. Den tar lite plass og er perfekt for den aktive familien ute på en løpetur. Den har også støtdempere og kan justeres i ulike vinkler slik at det passer ditt barn mest mulig om det enten skal sove eller vil utforske det som er rundt seg på turen.

Vognen er laget av høy kvalitets aluminium og er forsterket med magnesium som er hovedårsaken til at denne er lett og samtidig solid for de ulike aktiviteten man kommer til å ha med barnet gjennom oppveksten. Denne er også laget med barnet i fokus og har en høy sikkerhetsvurdering slik at barnet alltid er trygt i vognen dersom noe skulle oppstå.

 

 

Hvilke funksjoner er viktige ved kjøp av barnevogn?

Barnevogner er en fin måte å frakte den lille rundt på med komfort og stil. Med så mange forskjellige typer barnevogner på markedet kan det være vanskelig å velge den rette for deg og babyens behov. For å hjelpe til med å gjøre denne avgjørelsen enklere, her er en oversikt over noen av de mest populære typene barnevogner som er tilgjengelige i dag:

  • Tradisjonell vogn: Disse vognene i klassisk stil har en stor hette som dekker både babyens hode og føtter mens de lener seg tilbake eller sover inne i dem. De kommer vanligvis med justerbare håndtak slik at foreldrene kan justere høyden etter behov, sammen med rikelig med lagringsplass under for alle de essensielle tingene som bleier eller våtservietter!
  • Lett barnevogn: Perfekt for de som trenger noe lett men likevel vil ha alle funksjonene som tradisjonelle barnevogner tilbyr; lette barnevogner er enkle å skyve rundt i byen mens de holder tritt med travle livsstiler! Mange modeller leveres komplett med justerbart styre og fotstøtter også – perfekt hvis du har flere barn på slep samtidig!
  • All terreng barnevogn/vogn: Hvis du elsker å utforske naturstier, kan en terrengmodell være akkurat det du trenger; Disse robuste designene har ofte fjæringssystemer som hjelper å manøvrere over ulendt terreng uten å forstyrre sovende babyer inne i dem – ideelt når du er ute på eventyr sammen!
  • Jogger Pushchair/Stroller: Designet spesielt for aktive foreldre som liker å løpe utendørs; joggervogner gir overlegen støtte takket være de ekstra brede hjulene som også gjør det mye enklere å skyve over humpete overflater enn standardmodeller – pluss at de ser ganske kule ut også!
  • Tvillingvogn/vogn: For familier som er velsignet nok til å ha to babyer (eller flere!) samtidig, kan tvillingvogner/vogner være akkurat det som trengs – som gir komfortable sittemuligheter side ved side sammen med rikelig med oppbevaringsrom under hvert sete.
  • Travel System Stroller: Ved å kombinere bekvemmelighet sammen med praktiske reisesystem-vogner kan brukere bytte mellom bilseter, barnesenger og småbarnsstoler avhengig av alder og stadium, noe som gjør livet mye enklere når de reiser lange avstander. Enten det besøker familie i utlandet eller bare innom byen, vil det alltid være noe som passer uansett hvor livet tar oss!