Test av sjokomelk

Åtte typer sjokolademelk er testet, for å finne den sunneste.

Foreldre & Barn har funnet Norges sunneste sjokomelk.

Foreldre & Barn har fått ernæringsfysiolog Camilla Andersen, i kostholdstjenesten Somebody.no, til å finne den sunneste, ferdigblandede sjokolademelken til barn.

Ekstra Lett Melk Mild kakaosmak er den sunneste sjokolademelken.

Ernæringsfysiologen mener mange av sjokomelkene på markedet kommer i for stor innpakning, hvis de skal drikkes av et barn på en gang. Hun mener kartonger på 250 ml. er nok.

– Hvis du drikker to glass sjokomelk med 4 % tilsatt sukker er det 16 gram. Barn mellom 2 og 5 år bør ikke ha mer enn 30 gram tilsatt sukker per dag, for barn mellom 6 og 9 år gjelder 40 gram. Hold det nede så mye du kan i hverdagen, det blir nok sukker uansett, sier Andersen til Foreldre & Barn.

I testen har hun rangert produktene i forhold til hverandre, og gitt poeng ut fra innhold av fett, proteiner, karbohydrater og sukker.

Best i test

Den sunneste i dagligvarebutikken.

Testvinneren er Tine Ekstra Lett Melk Mild kakaosmak. Denne skiller seg positivt ut på alle testkriteriene. Sjokomelken distribueres imidlertid kun gjennom skolemelkordningen.

– Det eneste negative er at denne ikke finnes i butikkene. 2,5 dl er passe mengde, det er lite tilsatt sukker og mye færre kalorier enn resten av sjokolademelkene. Jeg mener denne sjokolademelken burde blitt solgt i butikkene, sier Andersen.

Av sjokolademelkene du finner i dagligvarebutikken kommer YT restitusjonsdrikk kakao best ut.

Les hele testen her.