Test av fiskekaker

Fiskekaker med tilbehør er en enkel og populær hverdagsmiddag i mange barnefamilier, men næringsinnholdet og mengden fisk i fiskekakene varierer.

 

En av testvinnerne

Best i test: Grov fiskeburger fra Lofoten

 

Ernæringsfysiolog Anette Skarpaas har sunnhetsvurdert 18 ulike fiskekaker på oppdrag fra foreldre.no, og forskjellene var store. 

– Den enkle måten å vurdere fiskekakene opp mot hverandre er å sammenlikne andel fisk. Vinnerne i testen hadde 80 prosent fisk, og dette er bra til å være industrielt fremstilte fiskekaker. Det er også fullt mulig å lage fiskekakene selv med få ingredienser og med stor andel fisk, sier Skarpaas til foreldre.no.

Mange av fiskekakene i testen inneholder relativt lite fisk og mye annet, blant annet E-stoffer, vann og ulike former for stivelse. Testen viser også at når det gjelder fiskekaker, får du det du betaler for.

Best i test

To fiskekaker fikk terningkast 6 i testen: Lofoten grov fiskeburger med torsk og hyse og Lofoten grov fiskeburger med ørret og kveite.

Lofoten fiskeburger torsk og hyse har høyt fiskeinnhold og høyt proteininnhold samtidig som den har et lavt innhold av salt og fett. Fiskeburgerne med ørret og kveite fra samme produsent har like høyt fiskeinnhold, men har noe mindre kalorier fra mettet fett. Dette skiller imidlertid de to fiskekakene lite fra hverandre ernæringsmessig, så begge får terningkast 6.

 

Les hele testen her.