Tips for kjøp av babykamera

Planlegger du å kjøpe babycall med kamera? Her er noen tips.

tips babycall

1.     Sikkerhet

Det er viktig å kontrollere at kameraet er sikkerhetssertifisert, slik at ingen utenforstående kan få tilgang til deres private video. Dessuten er det viktig å kontrollere sikkerheten i det trådløse nettverket som kameraet kobles opp mot, uansett om det er direkte oppkobling mellom kamera og telefon, eller om kameraet kobles til ditt hjemmenettverk.

2.     Lyd- og bildekvalitet

Et babykamera eller en babymonitor er lite effektiv om ikke kvaliteten på lyd og bilde er i toppklassen. Mange av de billige babymonitorene har lav bildeoppløsning og dårlig kvalitet på mikrofon og høyttaler. Kameraet bør også ha en infrarød LED-teknikk for å gi et bra bilde i et mørkt soverom

3.     Minimale forstyrrelser

De fleste babymonitorer bruker 2,4 GHz-båndet for trådløs kommunikasjon. Det gjelder selv for trådløse nettverk. Det kan gi forstyrrelser, både for babymonitoren og det trådløse nettverket. En monitor som er koblet til nettverket gjennom en mobilapp minimerer problemet og gjør at foreldre kan få tilgang til bildet hvor enn de måtte befinne seg, til forskjell for en tradisjonell babymonitor som kun har en lokal baseenhet.

4.      Enkel installasjon

Alle vet at småbarnsforeldre får lite søvn og har lite fritid. Derfor er det bra å ha et babykamera som er enkelt å installere. Så vær nøye med å kontrollere at kamera er enkelt å installere før du går til innkjøp.

5.     Brukervennlige funksjoner

Automatisk innspilling av video av barnet gjør at man ikke går glipp av et eneste øyeblikk, selv om en av foreldrene ikke er i rommet. Mange kameraer kan ikke spille inn video på et minnekort, men må lagres på et nettsted som for eksempel YouTube. Det kan være upraktisk med tanke på sikkerhetsinnstillinger. En temperaturmåler med varsling er også nødvendig for å avgjøre om barnet har det for varmt eller kaldt i rommet.

Kilde: D-link